Az Antenna Hungária széleskörű együttműködési modellekkel áll a piaci szereplők rendelkezésére, ahol a digitális médiafejlődés különböző lépcsőfokain álló ügyfeleknek is kínálunk megoldásokat. Pontosan definiált igények esetén hatékony technológiai partnerként tudunk segíteni. Amennyiben Ön tartalomtulajdonos vagy műsorszolgáltató, és még csak ismerkedik a digitális média területével, közös üzletfejlesztési kezdeményezések során segítünk belépni a világháló nyújtotta üzleti lehetőségekbe. Meglévő üzleti és lakossági szolgáltatásaink felhasználásával közös új szolgáltatások kiépítésében is partnerei lehetünk.

   

Connectmedia - Streaming szolgáltatások

A CDN szolgáltatás

A CDN szolgáltatás

Az Antenna Hungária CDN (Content Delivery Network) szolgáltatásának köszönhetően lehetővé válik a nagy mennyiségű audio- és videotartalom, képek, grafikai elemek továbbítása. A végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetik kedvenc tartalmaikat a legjobb minőségben.

A Connectmedia

A Connectmedia

Az Antenna Hungária CDN internetes tartalomtovábbító hálózata biztosítja, hogy  az élő és lekérhető (on demand) video és hanganyagok kiváló minőségben jussanak el  a nézőkhöz. Felhasználási lehetőségei kiterjednek a klasszikus műsortartalom online terjesztésén túl az egyszeri eseményekhez kapcsolódó élő hangközvetítéstől a mozgóképsugárzáson át, bármilyen speciális tartalom széles körű, nyitott vagy zárt hozzáférésű területre történő eljuttatásáig.

Szolgáltatási jellemzők

Szolgáltatási jellemzők

 • A magyar internetszolgáltatók BIX-en keresztüli forgalmát (200 Gbps) meghaladó forgalom (240 Gbps) kiszolgálására képes kapacitás
 • 2x100 TB nettó kapacitású videokiszolgálásra kialakított tárhely igény szerinti videotartalmak (VoD) tárolására
 • Forgalom alapú díjazás (havidíj+túlforgalmazási díj)
 • Szolgáltatási megbízhatóság (teljes telephely és berendezés redundancia)
 • Tartalomvédelem
 • Multi-screen megjelenítés
 • Adaptív streaming

   

Kinek ajánljuk szolgáltatásunkat?

Broadcast és média<br />szolgáltatóknak

Broadcast és média
szolgáltatóknak

 • OTT és HbbTV megoldások
 • VOD megoldás
 • Catch-up TV
 • Multiscreen megoldások
 • Online rádió
Eseményszervezőknek

Eseményszervezőknek

 • Sportközvetítések
 • Konferenciák
 • Koncertek és színházi előadások
 • Fesztiválok
 • Sajtóesemények
Intézményeknek, vállalatoknak, államigazgatási szerveknek

Intézményeknek, vállalatoknak, államigazgatási szerveknek

 • Rendezvények, Konferenciák
 • Képzés
 • Távoktatás
 • Videokonferenciák
 • Tájékoztatók
   

Mit kínálunk? – Technológia és tudás

Mi a CDN?

Szervereink magyarországi adatközpontokban helyezkednek el és közvetlenül csatlakoznak a társ internetszolgáltatók hálózataihoz, valamint a Budapesti Adatkicserélő Központhoz (BiX). Ez a műszaki háttér, a földrajzi közelség biztosítja tartalomtovábbítási szolgáltatásunk kiváló minőségét a közép- és kelet-európai régióban.

   

Hogyan működik? – Szolgáltatásaink

Mit kínálunk?

Kínálatunk kiterjed a videojel biztosításától az encodingon, a jeltovábbításon és streaming szolgáltatáson keresztül a teljes szolgáltatáscsomag biztosításáig. Bármelyik elem önmagában is megrendelhető.

Egy internetes élő közvetítéshez alapvetően az alábbi technikai eszközökre van szükség:

Legalább 1 db videokamera. Az egykamerás megvalósítástól a 22 kamerás sporteseményekig közvetítőautó segítségével, operatőrökkel, rendezővel.

Videó Enkóder. Ez a készülék vagy szoftver alakítja át (enkódolja) a kamera jelét olyanra, amit már az interneten keresztül is továbbítani lehet. Ez általában tömörítést jelent, amelyet az encoder úgy végez el, hogy a minőség ne romoljon.

CDN (tartalomtovábbító hálózat). A rendszer kulcsfontosságú része, ami valós időben fogadja és a nézők számára megsokszorozza, szétosztja az élőképet. Itt történik többek között a jel többféle formátumba történő átalakítása, ami biztosítja, hogy a nézők különböző eszközein (PC, tablet, mobiltelefon) megjelenjen a tartalom.  A szolgáltatás kiegészülhet még tablózási, tartalomvédelmi (DRM) és tartalomtárolási (VoD) funkciókkal is.

Connectmedia CDN
Tartalomtípusok

Élő tartalom

Igény szerinti tartalom (on demand)

Céleszközök

Android 4.x, 5.x, 6.x eszközök(HTTP Live Streaming)

Apple eszközök (HTTP Live Streaming)

Windows eszközök: PC, Windows Phone 10 (HTTP Live Streaming)

SmartTV, STB, HbbTV (HTTP Live Streaming, TS over http, MPEG DASH)

Online audio eszközök (Icecast, Shoutcast streaming; mp3, AAC, OGG formátumok)

Platform komponensek

Forrásjel előállítás

Műholdas/IP forrásjel aggregáció

Forrásjel kódolás

Tartalomtovábbítás

Tartalomhozzáférés szabályozás és tartalomvédelem

Hálózat monitorozás

Statisztikák

Nagy kapacitású tárhely

További CDN funkciók

2x100 Gbps kapacitás

Geoblocking

Whitelisting/Blacklisting

DRM

Player hosting

HTTP Token védelem

Formátumok, kliensek

Szolgáltatásunk a legtöbb formátumot képes kezelni.

Streaming formátumKliens
Apple HTTP Live Streaming (HLS)

iPhone, iPod, iPad (> iOS 3.0)
Android 4.x, 5.x, 6.x
QuickTime Player (> 10.0)
Safari (> 4.0 és Mac OS X verzió 10.6)
Roku streaming eszközök
Windows Mobile 10 eszközök
Egyéb HLS kompatibilis lejátszók

MPEG DASH streaming

Windows Mobile 10 eszközök
HbbTV v.1.5, 2.x kompatibilis TV készülékek
Egyéb MPEG DASH kompatibilis lejátszók

TS over HTTP streaming

HbbTV v.1.5, 2.x kompatibilis TV készülékek

Icecast, audio streaming

Bármilyen mp3/AAC, OGG lejátszó

   

Mennyiért kínáljuk? – Szolgáltatási díjaink

Szolgáltatási díjaink felépítése a következő két elemből áll:

Havi alapdíj, amely magában foglal továbbított adatmennyiséget és amely kiszámlázásra kerül teljes mértékben attól függetlenül, hogy az adott csomag adatmennyiségét az Ügyfél felhasználta-e teljesen, vagy nem.

Túlforgalmazási díj, amely a csomagban foglalt adatmennyiség feletti forgalom alapján kerül kiszámlázásra meghatározott Ft/GB egységár alapján.

   

Demók

Tesztelje szolgáltatásunkat bármilyen eszközön*!

*kivételt képeznek a 10 alatti Windows Phone eszközök.

   

Referenciák

2015. augusztus 20-i ünnepi koncertek
2015. augusztus 20-i ünnepi koncertek

Az Antenna Hungária a Honvédelmi Minisztérium megbízásából 2015. augusztus 20-án, az Államalapítás Ünnepén élőben közvetítette a Hot Jazz Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar koncertjét a Várkert Bazárból. A közvetített tartalmat az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV alkalmazásban létrehozott dedikált csatornán keresztül tette elérhetővé a felhasználók részére.

A 3 óra időtartamú helyszíni eseményt (koncerteket) 4 db HD kamerával élőben követtük, videó és hangmixerrel HD-SDI jelet állítottunk elő, embedded kevert sztereó hang fogadásával. Az előállított szabványos videó jeleket enkódoltuk, az enkódolt jelet műholdas feladással eljutattuk a helyszínről az Antenna Hungária fejállomására. Az Antenna Hungária fejállomásán a beérkező élő jelet transzkódoltuk majd az Antenna Hungária CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban megjelenítettük az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV Applikációban egy erre a célra létrehozott, dedikált élő csatornán ("Augusztus 20-ai ünnepi koncertek").

Magyar Közgazdasági Társaság -
Magyar Közgazdasági Társaság - "Új Klímagazdaság Konferencia"

Az Antenna Hungária a Magyar Közgazdasági Társaság felkérésére 2015. február 25-én, „Új Klímagazdaság Konferencia” esemény online közvetítését valósította meg.A klímaváltozás elleni fellépés és a gazdasági fejlődés témában a Brit, a Francia és a Német Nagykövetség, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság 2015. február 25-én, Budapesten, a Francia Intézetben konferenciát szervezett.

A konferencia előadásait kamerával élőben követtük, a kamerából előálló HD majd enkódolt videojelet internetes vonalon eljutattuk a helyszínről az Antenna Hungária fejállomására. Az Antenna Hungária fejállomásán a beérkező élő jelet transzkódoltuk, valamint rögzítettük későbbi felhasználásra. Az élő jelet az Antenna Hungária nagy kapacitású CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban megjelenítettük az Magyar közgazdasági Társaság weboldalán. Ezen kívül konferencia teljes tartalmát elérhetővé tettük további felhasználásra az igényelt formátumban (YouTube feltöltés). A konferencia előadásainak videó anyaga jelenleg is elérhető az alábbi honlapon: http://newclimateeconomy.blog.hu
Magyar Rádió online élő közvetítése
Magyar Rádió online élő közvetítése

A Magyar Rádió mindig is élen járt az online közvetítésekben és sokrétű programjait minél szélesebb körben igyekszik elérhetővé tenni az interneten.

A már előkészített (metaadattal ellátott és megfelelő formátumba kódolt jelet) a Magyar Rádió helyszínéről eljuttatjuk a CDN-ünkbe. A ConnectMedia CDN szolgálja ki jelenleg a Magyar Rádió összes online élő streamjén. Ez összesen 42 darab audio streamet jelent, melyek között MP3, AAC és OGG formátumok szerepelnek és 128 kbps-től 160-kbps-ig terjedő minőségi szint hallható. A szolgáltatás a rádiók saját online oldalairól kipróbálható, amelyek a Magyar Rádió honlapjáról (http://mediaklikk.hu) érhetők el.

TérTáncKoncert a Budapest Fesztiválzenekarral
TérTáncKoncert a Budapest Fesztiválzenekarral

Az Antenna Hungária és a Telenor Magyarország Zrt. együttműködése alapján az Antenna Hungária a Telenor a MyTV alkalmazásában létrehozott dedikált csatornán keresztül online közvetítette a 2015. június 18-án „TérTáncKoncert a Budapest Fesztiválzenekarral” eseményt, amely a tolerancia és az elfogadás jegyében, több száz hátrányos helyzetű roma és nem roma táncoló gyerekkel együtt nyújtott egyedülálló élményt.

Az eseményről készült megkapott szabványos HD kamerajelet és hangot enkódoltuk. A helyszínről az enkódolt jelet műholdas feladással jutattuk el az Antenna Hungária fejállomására. Az Antenna Hungária fejállomására beérkező élő jelet transzkódoltuk majd az Antenna Hungária nagy kapacitású CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban megjelenítettük a Telenor MyTV alkalmazásában egy erre a célra létrehozott, dedikált élő csatornán.

Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor
Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor

A "Több mint fesztivál!" mottóval meghirdetett 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében az Infotér Egyesület 8 kerekasztal-beszélgetést szervezett, melyeket élőben streameltünk az Infotér honlapján keresztül. A beszélgetésekről felvétel is készült, melyek szeptember végéig megtekinthetők voltak a MinDig TV Applikáció videotékájában és a MinDig TV Plusz HbbTV portálon.

A 8 db egyenként 1-1,5 órás kerekasztal beszélgetéseket kamerával élőben követtük, a kamerából előálló SDI majd enkódolt videojelet műholdas feladással eljutattuk a helyszínről az Antenna Hungária fejállomására. Az Antenna Hungária fejállomásán a beérkező élő jelet transzkódoltuk majd rögzítettük későbbi felhasználásra. Az élő jelet az Antenna Hungária CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban megjelenítettük az Infotér Egyesület weboldalán. A felvett beszélgetéseket megvágtuk, transzkódoltuk és a rendezvény után két hónapig elérhetővé tettük az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV Applikációban egy erre a célra létrehozott, dedikált csatornán (26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem) valamint a MinDigTV Plusz HbbTV portálon.

Telenor Okosakadémia - 2015. január
Telenor Okosakadémia - 2015. január

Az Antenna Hungária a Telenor a MyTV alkalmazásban létrehozott dedikált csatornán keresztül online közvetítette a felhasználók számára a Telenor nyitott szellemiségű közösségi rendezvényét, az Okostelefon Akadémiát. A Telenor célja az Okostelefon Akadémia sorozattal, hogy nyitott hangulatú rendezvényeken közérdekű, az egyre bővülő okostelefon-felhasználói kör számára releváns, előremutató témákat mutasson be. Ennek szellemében invitálja előadónak a szakterületek hiteles szakembereit, biztosít bemutatkozási lehetőséget hazai fejlesztőcsapatok számára és kínál alkalmat a vendégeknek, hogy kérdéseiket, észrevételeiket közvetlenül a szakemberekkel vitathassák meg.

Antenna Hungária biztosította a Telenor számára, hogy a Telenor által átadott szabványos video jeleket enkódolja, valamint az így előállított jeleket Telenor MyTV platform elvárásainak megfelelően transzkódolja. Továbbá az Antenna Hungária nyújtotta a nagy kapacitású CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban a Telenor MyTV alkalmazásban egy erre a célra létrehozott, dedikált élő csatornán való megjelenítést.

Telenor 20 éves születésnap - HAVASI Symphonic Aréna Show 2014
Telenor 20 éves születésnap - HAVASI Symphonic Aréna Show 2014

A Telenor ügyfeleivel ünnepelte a 20. születésnapját 2014. december 5-én egy minden eddiginél látványosabb HAVASI Symphonic Aréna Show keretében a Papp László Sportarénában. A koncertet az Az Antenna Hungária a Telenor a MyTV alkalmazásban létrehozott dedikált csatornán keresztül online közvetítette a felhasználók számára.

Antenna Hungária biztosította a Telenor számára, hogy a Telenor által átadott szabványos video jeleket enkódolja, továbbá az így előállított jeleket Telenor MyTV platform bemeneti elvárásainak megfelelően előállítja. A helyszínről történő jel eljuttatást a Telenor által biztosított internet vonal használatával valósítottuk meg. A koncertet az Antenna Hungária nagy kapacitású CDN rendszerén keresztül titkosítás, valamint geoblokkolás nélküli formátumban megjelenítettük a Telenor MyTV alkalmazásában egy erre a célra létrehozott, dedikált élő csatornán.

Telenor MyTV szolgáltatás
Telenor MyTV szolgáltatás

A MyTV a Telenor Magyarország Zrt. lineáris TV és OTT tartalom szolgáltatása. A kínálatban több mint 2000 órányi tartalom, élő és visszanézhető tévéadás, valamint gazdag videótár szerepel.

Az Antenna Hungária CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózata és a nagy felbontású, élő jeleket előállító OTT fejállomása biztosítja, hogy a Telenor MyTV alkalmazásában lévő tartalmak kiváló minőségben eljuthassanak a felhasználók részére. A végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön (okostelefonon, táblagépen és laptopon) elérhetik kedvenc tartalmaikat a legjobb minőségben.

Duna World online élő közvetítése

A Duna World csatorna online elérhetőségét az MTVA megbízásából szintén cégünk biztosítja.

Az adásjelből (HD-SDI) professzionális enkóderek segítségével előállítjuk a webes közvetítéshez szükséges adaptív bitsebességű technológiát használó streaming formátumokat. Az elérhető legjobb minőségű profil sebessége 3000kbps.A hazai és külföldi online nézőket ezután a ConnectMedia CDN szolgálja ki a nap 24 órájában.A szolgáltatás a Duna World honlapjáról (http://www.mediaklikk.hu/dunaworld) érhető el.
A 2012-es Nyári Olimpiai Játékok online élő közvetítése

A 2012-es Nyári Olimpiai Játékok során az MTVA-tól az esemény internetre kapcsolt eszközökön való megjelenítésére kaptunk megbízást.

Az adásjelből (HD-SDI) professzionális enkóderek segítségével előállítottuk a webes közvetítéshez szükséges adaptív bitsebességű technológiát használó streaming formátumokat. Az elérhető legjobb minőségű profil sebessége 5000kbps volt.Az adaptív bitsebességű jelet tartalomvédelemmel láttuk el, továbbá a megtekintéshez szükséges DRM licenc kiadása földrajzi korlátozásra került Magyarországra a közvetítési szerződéseknek megfelelően.Az MTVA számára rendelkezésére álló 3D jel is online kijátszásra került kétféle módon: egyrészt a 3D eszközök által értelmezhető side-by-side formátumban, másrészt átalakításra és kijátszásra került a speciális műszaki eszközök nélkül (mindössze egy kék-piros szemüveggel) is nézhető úgynevezett anaglif formátumban is. Az események az MTVA által rögzítésre és vágásra kerültek, amelyek szintén feltöltésre kerültek a ConnectMedia tartalomtovábbító hálózatra (CDN).Az online nézőket ezután a ConnectMedia CDN szolgálta ki a webes élő és on-demand nagyfelbontású és az élő 3D tartalmak esetén is, továbbá a mobil alkalmazások részére szintén CDN-ünk szolgáltatta az élő rádióközvetítés jelét is.Az olimpia 17 napja alatt összesen 135 000 néző kapcsolódott be a weben valamelyik szám közvetítésébe. A legnézettebb sportesemény az augusztus 8-án játszott Magyarország-Izland kézilabda mérkőzés volt. Ezt a közvetítést egyszerre több mint 29 000 néző követte a weben, mely másodpercenként 35 Gbps sávszélességet igényelt. A 17 nap alatt folyamatosan a vállalt minőségben nyújtottuk a szolgáltatást, a legnagyobb terhelés mellett is.A webes közvetítés a Híradó (http://hirado.hu) honlapján volt elérhető, de a jogosultsági okokból ezek a tartalmak 2012. december 31. után már nem érhetőek el.
   

Aktuális - Hírek

Ezer Lámpás Éjszakája élő közvetítés a MinDig TV Applikációban 2016-05-22 15:36:16

2016. május 29-én 16:00 és 22:00 között élőben közvetítjük az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényt Budapestről, az Ötvenhatosok teréről az ingyenes MinDig TV Applikációban.

Élő ünnepi koncertközvetítés a MinDig TV Applikációban a Várkert Bazárból augusztus 20-án 2015-08-17 16:36:00

Az Antenna Hungária 2015. augusztus 20-án élőben közvetíti az ünnepi koncerteket a Várkert Bazárból.

Az Antenna Hungária élőben közvetíti Tusnádfürdőről az Infotér Egyesület kerekasztal-beszélgetéseit 2015-07-15 15:20:00

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort

Hazánkban is nő az érdeklődés a HbbTV-szolgáltatás iránt 2014-07-11 15:42:00

Piackutatási adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer Hbb-képes okostévé van a hazai...

Tévéken is elérhető a Médiaklikk: az MTVA az Antenna Hungária műszaki közreműködésével HbbTV szolgáltatást indított 2014-05-15 16:18:00

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2014. május 13-tól MédiaKlikk néven...

Az Antenna Hungária az AppZee streaming szolgáltatója 2013-09-18 11:39:00

2013. szeptemberében megállapodás született az Antenna Hungária és az AppZee Média Kft. között

ConnectMedia szolgáltatás: újabb megrendelések 2013-03-06 16:43:00

„A Dal” című hatrészes show-műsor élő webes közvetítése

ConnectMedia néven elindult az új digitális médiaszolgáltatás 2013-03-01 16:44:00

Az Antenna Hungária a tartalomtovábbító (CDN) hálózatára építve ConnectMedia márkanéven vezeti be

Az AH tartalomtovábbító (CDN) hálózati szolgáltatása 2013-02-26 16:44:00

Az AH elindította a CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát

   

Kapcsolat

További információk: connectmedia.sales@ahrt.hu

Antenna Hungária
1013 Budapest, Krisztina krt. 39.
Levélcím: 1519 Budapest, PF. 447
Telefon: 06 (1) 464 2464
Fax: 06 (1) 464 2525
E-mail: antennah@ahrt.hu